Kiss kiss

Rtěnky. Každá (druhá) žena je miluje, každý muž je nenávidí. Proč? Rtěnky je vhodné nosit, když jste single, nebo zrovna toho svého milovaného dnes neuvidíte. A nebo když se prostě jen nerady líbáte. Žádná není neslíbatelná, jak o sobě ovšem všechny tvrdí. Pravda, nevím, jak se líbáte vy, ale určitě byste přenesly trochu (ne-li hodně) té své barvy ze rtů na rty drahého. A to není moc sexy, ne? Mně přišly rtěnky vždy nadhodnocené, říkala jsem si, že za á mi nebude žádná slušet, za bé, že si ji ani nezvládnu správně aplikovat a budu ji mít po celém obličeji a zubech (toho jsem se bála nejvíc, ale to se mi stane jen tak jednou za dva měsíce). Ale nedávno jsem prozřela a uvědomila si, že rtěnky jsou vlastně dost super. Můžete s ní doladit outfit, můžete rozdávat rozkošné polibky na líčka svých nejmilejších, kteří si tam ten otisk chvíli euforicky nechají (já k rozdávání pus snad byla stvořená, mým ajdý ve školním systému je xkiss00, neuvěřitelné), můžete olíbávat i dopisy. Pokud se zeptáte maminky na rtěnku, řekne vám, jak se v 80. a 90. letech rtěnka používala hojně místo tvářenky. A některé maminky (i dcerky) to tak dělají dodnes!

Dnes tedy pár slov o mých oblíbených rtěnkách a ostatních vychytávkách na naše jemné rtíky. NARS Jungle Red je klasickou červenou rtěnkou, kterou musí mít každá žena. Neříkám, že zrovna tuto od NARS, ale já ji mám ráda. Je matná, ačkoliv trochu sušší - proto si před ní na rty raději nanesu trochu balzámu na rty.

Tuto Guerlain rtěnku mám moc ráda, skvělý odstín (Rouge Sensuel, jó, smyslná, to já jsem), přímo v balení dvě malá zrcátka, důmyslné otvírání... Má jediný nedostatek - je fakt těžká. Jasně, večer v psaníčku to nevadí, ale když se rozhoduju, kterou rtěnku hodím do kabelky, je pro mě ta váha vcelku důležitá. Ono se to nezdá, ale i malý rozdíl ve váze se pozná. V recenzích si všichni na to kovové těžké balení stěžují, ale tak, ruku na srdce, nevypadala by tak luxusně, kdyby byla z "pouhého" plastu, že.

Prvně musím přiznat, že jsem se nechala okouzlit obalem. BOŽE, NEONOVÁ RŮŽOVÁ! A NEJEN OBAL! I RTĚNKA! TO POTŘEBUJU! Takže si to ujasněme. Maybelline má teď limitovanou řadu Popstick rtěnek, které se všechny dají přirovnat k Bon Pari. Ne chutí, to nezkoušejte. Ale vzhledově? Jak dvojčata. Pink Lollipop je z nich tou nejrůžovější. Co dělá? No, spíš co nedělá. Nebarví ani trochu. Není to rtěnka, je to seřízlý balzám na rty se super konzistencí, průhledností a vzhledem. Jako jo, hydratuje, krásně voní, je to super pocit si nanášet neony na rty, ale jinak žádná sláva.

Chanel? Klasika. Máte nějakou? Ne? Pořiďte si, nebudete litovat. Pokud si vyberete odstín, který vám sedne jako víte co na hrnec, nebudete se jí moci nabažit. Tolik komplimentů od mužů jsem snad na žádnou jinou rtěnku nedostala! Toto je odstín La Fascinante, jemnější růžová, k mému momentálnímu zimně-jarnímu tónu pleti sedí, uvidíme v létě.

Catrice je pro mě opravdu kvalitní drogerkovou značkou, rtěnek mám od nich asi pět, všechny super. Jasně, každou hodinku je třeba rty zkontrolovat a reaplikovat. U tmavějších odstínů, jako je právě Tell Me A Berry-tale, je trochu nepříjemný přesun rtěnky ke kraji rtů, ale to se dá přežít. : ) Catrice mám moc ráda a budu pokračovat v nákupu rtěnek i laků, se zbylými produkty jsem tak nadšená zas nebyla.

MAC na co sáhne, to dovede k dokonalosti. MAC Pro Longwear Lipcreme patří do mé trojky těch nej. Na stránkách o ní tvrdí, že vydrží dvanáct hodin, ale za sebe musím říct, že to není pravda. Vydrží těch hodin jenom tak šest až osm. Že se vám i to zdá neuvěřitelné? Taky jsem si říkala, že je to hloupost, ale není. Divila jsem se, že i když s ní (obezřetně) jím a piju, tak stále drží. Voda (při pití) jí snad dokonce ještě napomáhá k hydrataci rtů. Mám zatím jen tenhle malinový odstín (Perpetual Flame), ale uvažuji o pořízení dalšího. A dalším plusem je, že skoro nemizí - stačí nanést opravdu malé množství. Pokud si ji na sebe dám klasicky, vydrží mi takových 4 - 5 hodin bez změny, pokud štětečkem, tak i těch osm. Doporučuju!

Zas Catrice, odstín Berry Pink (rádi cpou ty bobule do názvů, že). Není moc co dodat, je dost růžová, přesně tak, jak to mám ráda, brunetkám podle mě dost sedne. A má stříbrný obal, což se mi líbí, sice se hned odře, ale vypadá dobře a vůbec ne lacině, i když je to teda bling bling. : )

Ok, zas ten obal. Kamarádka mi dala Maybelline Cherry Pop, což je o poznání tmavší odstín. Červené Bon Pari byly jaké, jahodové? Mně nejvíc chutnaly ty fialové (ostružiny?) a zelené (jablka?) - a jako na potvoru jich vždy bylo nejmíň. Možná i proto jsem je měla tak ráda. Třešňový popík je na mých rtech oranžovo-červený, což není na škodu. Trochu té barvy se tam najde a člověk nepotřebuje zrcadlo, protože i když přetáhne, tak se to ztratí, true story. Pokud se vám taky tak líbí obal a nějakou chcete, jděte do téhle!

Barevná Labella mě vždy vytáčela do nepříčetnosti, barvila divně, bylo tam moc třpytek, chutnalo to odporně (neříkejte, že jste si nikdy neolízli, tedy neolízly, rty), nevoněla. Ale Korres Rose, přátelé, to je jiná. Barví jemně, ale barví. A je to moc příjemný, ten odstín. I konzistence. I vůně. I balení. A má SPF 15, na léto parádní, snad se mi jen klasicky labellovsky nerozteče při nejbližší (teplé) příležitosti.

Lip Smackers. Nepropadla jsem jim asi tolik jako ostatní, ale jako jo, je to fajn. Colu nepiju (moc bublinek, moc sladký, moc studený, bla bla), leč musím uznat, že Lip Smackers voní tak, jak Cola chutná. A ta vůně se mi vlastně docela líbí. Jednou za čas si jimi natřu rty a špulím a čichám a čichám. *Insert instant Boo duck_face*

Bourjois Rose a l'eau si nikdy nekupujte, pokud nemilujete lesk všude na svých vlasech, jakmile zafouká sebemenší větříček. Lepí to víc než taková ta šmejdská vteřinová lepidla, voní to ošklivě a uměle a je to drahý. Ještě nějaký minus? Je toho moc a nikdy to nedojde! Ne, ok, uznávám, nesnáším lesky na rty, tenhle jsem kdysi dostala a párkrát ho použila, vždy se rozčílila a pak ho zastrčila daleko do šuplíku. Poznámka pro potenciální muže: kupujte mi rtěnky, nikdy ne lesky na rty. Dík.

Balzámů na rty má doma každý/každý dvě tuny, nemýlím-li se. Já si tak jednou za dva měsíce vždy koupím nějaký další, buď proto, že nemůžu doma žádný najít, nebo proto, že zrovma v tu chvíli nějaký potřebuju. Klasická modrá Labella se mi osvědčila jako nejlepší, heřmánek+měsíček (to zelené) je taky dokonalý, voní překrásně. Garnier je taky mým favoritem, tenhle anasový opravdu voní jak ananas. Až se mi z toho skoro sbíhají sliny! Neutrogena je z nich sice nejdražší, ale ta tyčinka mi vydrží alespoň tak dvakrát delší dobu, plus má SPF 15, takže jasná volba na léto. Aloe Lips od Forever Living mi sestřenice přivezla z Ameriky (óó) a musím říct, že se všemi výše zmíněnými, je nesrovnatelný. Miluju ho, zbývá mi poslední malý zbytek, který si šetřím. Ne, žertuju, už jsem si objednala další dva, jelikož jsem si na něm asi vypěstovala závislost.

Málokdy se mi rty vysuší tak, aby popraskaly, ale když se to stane, je tu Carmex, zachránce každých rtů. Na začátku to není moc příjemné, ale po chvíli ucítíte, že vám ty rty opravdu hojí a léčí. Koupila jsem si ho v Topshopu v Londýně, ale věřím, že ho seženete i u nás. Povinná výbava do každé kápézetky!

Ačkoliv mi tyčinkový Korres sednul na 100 %, u Korres "másla" na rty (nojo, tyhle lip butters...) jsem zas tolik nadšená nebyla. Má vonět jako jasmín, ale já si teda z Tuniska jasmínovou vůni pamatuji trochu jinak. Miluju jasmín, jako malá jsem měla úžasný jasmínovový parfém, který mně a mámě odněkud přivezl táta z cest, ale nikdo z nás už si nepamatuje, co to bylo. Je tomu tak 13 - 15 let, co naděláte. Až najdete nějakou super jasmínovou vůni, dejte mi vědět! Ale k máslu - vadí mi sahat do kelímku prstem. A nevoní mi tak, jak jsem čekala. Tak snad někdy příště.

Jelly Belly balzám na rty jsem si objednala na Asosu, ale je to ta nejlepivější a nejošklivější věc na světě. Vadí mi, že to musím patlat prstem, vadí mi divná želé konzistence, vadí mi měkké plastové balení, vadí mi všechno. Body Basics balzámy jste určitě, mé milé dámy, vyzkoušely. Některé jste asi nadšené, jiné to úplně nemusíte. Já samovolně z první skupinky přešla do druhé - nemám vždy čisté ruce, vždy mi ani nevoní... a děsí mě, jak už po půl roce změní barvu. Vybledne extra moc. Už ne, díky. Ani za tu cenu. Nechápu, proč už X let mají 60% nebo 70% slevy, to už není ani lákavý.

Myslela jsem si, že když dojde ke kolaboraci Asosu s Anatomicals, bude to pecka. Nebyla. Pálí to jak čert (pokud jste někdy vyzkoušely rtěnky na zvětšení objemu rtů, víte, o čem mluvím), voní to jak Hašlerky (to je docela plus) a lepí to. Prý příjemný mrazivý pocit na rtech. JO JASNĚ. Pokud nechcete litovat dvou a půl liber, tak si Snog Me Senseless nekupujte, vím, co říkám.

L'Occitane balzám na rty je podobný tomu Carmexovému, alespoň tím, co dokáže - zahojit do dvou dnů extra popraskané rty. A když se k tomu přidá fair trade bambucké máslo, tak myslím, že není co řešit. Hezky voní, je tam toho dost, takže vydrží nějakou chvíli. Za sebe ještě dávám plus balení, je takové trochu retro. A to já můžu.

Asi pět, šest rtěnek nemůžu vůbec nikde najít, asi jsou poházené po kabelkách, ach ty ženský. Tak třeba někdy příště. A pusťe si Tarkana. Milovala jsem ho jako maličká.