Buďme krásně béžové a hnědé!

V létě mě nalíčenou potkáte hodně zřídka. A když už, tak se to celé sestává maximálně z random řasenky (MAC nebo Benefit v nesmyvatelnosti vítězí), tužky na obočí (MAC, odstín Stud) a Chubby Sticku (od Clinique). V létě mi přijde nesmysl se líčit, pleť je tehdy sama o sobě hezčí a stejně bych u toho moře roztála. V zimě mám ale stále suchou a načervenalou pleť, což už tak pěkné není, tak na to plácám půl tuny VĚCÍ, aby to nebylo tak nápadný. Nějaký ten barevný (mmmm, béžovoučký) krém, pudr (MAC nebo Guerlain), tvářenku (MAC a roztírám ji prsty), rtěnku, tužku na obočí, linky (LUSH teď vedou), řasenku... Oh dear. Nečekejte žádné profesionální reference a makrofotky mého obličeje, tohle jsou prostě výrobky co (ne)vyhovují mně, třeba máte podobnou pleť jako já a tipy využijete. Já doufám, že jo. ; )

Nejsem nějaký megafanda do zkoušení kosmetiky, radši dávám na reference a zkušenosti dívek a žen, kterým rukama (a obličejem) prošly desítky produktů jen proto, aby pak měla Sandřička to nejlepší. Proto jsem se rozhodla si na eBayi objednat nejpopulárnější BB cream ever. Nebudu se tu rozepisovat o něčem, co už má svoji Wiki stránku, a budu doufat, že všichni a všechny víte, co to ten BB cream je. Inu, byla jsem vůči tomuhle od SKIN79 hodně skeptická, vždyť to přece nemůže fungovat na všechny, no ne? A ono jako... asi jo. Nejdřív mi to přišlo divný a šedý a že to nic nedělá. Ale po pár dnech jsem si zvykla a musím uznat, že mi ten efekt vyhovuje. Pleť se mi sjednotila a začervenání zmizelo (magic!). Co mi ale dost vadí, je to, že člověk nevidí, kolik produktu mu v balení vlastně zbývá, protože je neprůhledné. Na druhou stranu, má SPF 25, což je docela fér. Koupíte ho buď na eBay nebo i tady.

Mám strašně ráda rozzářenou pleť. Ne lesklou, ale jednoduše na metry zářící. Strobe Cream od MAC je úžasným produktem pro ty, co to mají jako já. V létě ho používám místo makeupu (a nejen na obličej). Nebojte se třpytek nebo efektu Stmívání, to fakt ne. Pleť s tímto krémem vypadá zdravě a rozjasněně. V zimě ho občas nanesu přes makeup, když chci být kočička. Hodí se na suchou, ale i na mastnou pleť, každému dá přesně to, co potřebuje. Já, jakožto ekzematik, jsem zatím nenašla krém s podobným efektem, který by mému obličeji neubližoval.

Odstín Beige Chiffon tohoto Clinique Superbalanced Makeupu je jak stvořený pro moji podzimně-zimní pleť. Pamatuju si, jak, když jsem si ho poprvé šla do Palladia do Clinique vyzkoušet, jsem se cítila jak kus hedvábí. Konzultantka mi ho jemně vetřela na spodní část obličeje a po stranách (plus mě pochválila za to, že jsem tam přišla namalovaná, YES!) a to vám byl pocit... Měla jsem nutkání si furt sahat na obličej, jak je krásný a jemný a hladký. Ale to se nedělá, takže jsem se pak jen kochala celý večer v zrcadle. : ) Drží po celý den a stále vypadá dobře. Pro mě, obzvlášť v zimě, je obrovským plusem to, že nezanechává skvrny - ani na černé šále, ani na saténových šatech, no nikde. Což moc nechápu, ale Clinique tleskám! Tenhle makeup se pro mě stane stoprocentní stálicí.

Tenhle Bourjois Healthy Mix si nekupujte, pokud nechcete, aby se vám obličej loupal po maličkých částech. Kryje docela dost, čehož si všiml i límec mého kabátu (tady musim říct, že drží, na límci už nejmíň týden). Bourjois tvrdí, že tento makeup vydrží 16 hodin. Aha. Jasně. Asi stejně jako ty deodoranty, co vydrží 48 hodin. Vysvětlí mi někdo, proč by kdokoliv toužil po antiperspirantu, co bude působit 48 hodin? Ne, dobře, radši ne, chápu to, v zimě bych je s radostí rozdávala všem cestujícím v tramvaji. No, dala jsem za tenhle "Zdravý mix" dobrých pár stovek a hezky toho teď lituju. Každý měsíc dva si řeknu, že "přece nemůže být tak hrozný!" a zas ho zkusím a zas mám celý den pocit potřebuju-se-co-nejdřív-odlíčit a připadá mi, že jsem se namazala mixem jemného písku a potu. Pardon.

Tento BB cream jsem si objednala na doporučení Černé Moory, z lidí kolem mě se v BB krémech vyzná asi nejvíc, tak jsem ji poprosila o tip na dobrého výrobce. Hm. Tenhle Hanskin krémík je pro mě propadákem roku. Rozmilý drahokam si ho ale docela pochvaloval - není divu, co vyhovuje mně, nevyhovuje jí a naopak. Ona je z něj naprosto nadšená, já bohužel tolik ne. Hanskin Super Magic BB Cream (všímá si někdo, jak často se objevuje slovíčko "super" v názvech krycích produktů?) je sice dost super kouzelný jméno, ale člověk pak od toho čeká hodně a ještě víc! Jo, cool elegantní balení, jo, SPF 30. Ale je skoro hutnější než rozteklý karamel. Někdo je třeba zvyklý si tyhle krémy pořádně rozmazávat a vtírat do obličeje, já ale ne, jsem na to moc líná a většinou nemám tolik času se s tim... mazat.

Dr.Jart Whitening Waterdrop je ta nejvonavější a nejkrásnější věc, co si dávám na obličej. Voní citrusově, ale strašně příjemně. Ráno před nanesením makeupu si na obličej dám vždycky Dr.Jarta a je mi nejlíp. Mizí strašně rychle - je ho potřeba docela dost kvůli jeho struktuře, takže jedno balení vydrží tak měsíc a půl denního používání, což taková sláva není. Je hrozně zvláštní. Vždycky si ho nanesu na obličej a už během nanášení se objevují maličkaté kapičky vody, které ale za chvíli zmizí. Magic.

Porefessional od Benefit u má sice nádherné balení, hezky voní, krásně se nanáší, ale skutek utek'. Asi nemám tak obrovské póry, aby byl na mně nějak extra viditelný rozdíl, no. Nedávno se mi ale povedla zvláštní věc - metodou pokus omyl - měla jsem hrozivý pupínek na obličej, dala jsem Porefessional jen na něj a večer už pupínek skoro nebyl. Co-to-je-za-čáry! Zkusila jsem to za pár dní při stejném problému znova a zas ho vyzmizíkoval! Našla jsem si pro něj tedy úplně jiné využití, ale o tom to je, přizpůsobit ty kosmetiky sobě. : )

Nivea byla u nás v rodině vždy a všude. Ať už jde o ten klasický krém v modré plechové krabičce, nebo o mýdla, šampony, sprcháče, tělové krémy... V Berlíně má Nivea svůj obchod, kde prodávají tu modrou krabici s asi metrovým průměrem. Ne, není plná krému, je to nejspíš myšlené jako krabice na kosmetiku do koupelny. Či co. No, tyhle tónovací krémy jsem jako puberťačka milovala, jsou to takoví předchůdci BB krémů. A špatné nejsou, na léto naprosto ideální, ale žádnou velkou slávu od toho nečekejte. Hydratují a kryjí velmi lehce, takže pokud máte bezchybnou pleť, sáhněte příště v drogerce po nich.

MAC Face&Body Foundation je ta nejlepší věc na obličej, co existuje. Sice nekryje nějak extra moc, ale to mi právě vyhovuje. Nedělá nánosy, srovná nesrovnalosti, suchou pleť zhydratuje (a řekla bych, že na mastnou pleť to ale nebude to pravé ořechové). A taky nešpiní oblečení, yay! Na pleti vypadá nejlépe ve spojení se Strobe Creamem, tak mě to naučili v MACu a fakt to funguje. Na hřbetu ruky si štětcem smíchám trochu Strobe Creamu a trochu Face&Body Foundation, nanesu na obličej a vypadám jako princezna. Potom nepoužívám žádný pudr, to by ztratilo na efektu (ale třeba u takového SKIN79 je potřeba asi tuna pudru po nanesení, protože se člověk leskne jak... naleštěný příbor). Lahvička F&B vydrží sto (možná i dvě stě) let, takže se její nákup opravdu vyplatí. A díky svému Photoshop efektu vyhlazení pleti ho používají make-up artisti na modelky během skoro všech světových přehlídek. : )