BOO|OKO

Oko za oko, zub za zub. Střež jej jako oko v hlavě! Oko - do duše okno... Z toho všeho vyplývá, že oči jsou tím nejdůležitějším, co máme, takže budou i mým dnešním tématem. Ano, rozhodla jsem se podělit se s vámi o propriety, které zkrášlují moji oční oblast! Co používám na vlasy, to už víte.

Začnu trochu netradičně - a to s hardware. Já si obočí nechávám jednou za čas /měsíc, dva/ vytrhat v Benefit Brow Baru v Sephoře, není to nejlevnější, ale je to setsakra příjemný. A pro mě je velkým plusem to, že se člověk nemusí objednat, má za chvilku perfektní obočí a může na párty, protože ho tam i zdarma nalíčí. No ale obočí roste neustále, takže je potřeba dotrhávat třeba i obden.

Já jsem si pořídila Tweezerman sadu na obočí (a řasy) v Profimedu. Obsahuje geniální pinzetu, která vytrhne snad všechno (zuby jsem ještě nezkoušela), 10x děsivě zvětšující zrcátko (stačilo by 5x... nebo 3x... radši), kleštičky na řasy (klasika) a kartáček na rozčesání/tvarování obočí (trochu na nic, ale tak na pohled je to hezký).

Tak že bychom pokračovali s obočím? All righty. Já mám dost tragický obočí (fakt, už od dětstv), takže je potřeba ho dokreslovat. Dříve jsem si vystačila s tužkou na obočí od Rimmelu, bohužel mají jen dva odstíny, takže šance, že zrovna vám (mně) bude sedět, je mizivá, ale tak lepší než nic. Na domalovávání stíny nemám nervy a ani ruku, to není nic pro mě.

Ale pak! Pak jsem objevila poklad. Samoořezávací tužka na obočí od MAC. Vyrábí se v šesti odstínech, takže šance, že vám naopak sedět nebude, je mizivá. Já si pořídila sytě hnědočerný odstín Stud, přesně jako moje vlasy + obočí! Dají se s ní dělat i extra tenké čárečky, takže i to nejvíce dokreslené obočí vypadá opravdu přirozeně (pánové si můžou třeba dokreslit vousy). Jednou jsem s dokresleným obočím touhle tužkou dokonce usnula, ráno pocity "damn, já se neodlíčila", naštvaný pohled na sebe do zrcadla... Abych zjistila co? Že mám stejně dokonalé obočí jako den předtím! Mám chuť si jich koupit nejmíň pět do zásoby, co kdyby je třeba jednou přestali vyrábět!

A mojí poslední vychytávkou na obočí je "rychlé obočí" od Benefitu. Lehce pročísnout obočí a máte na celý den vystaráno. Je to vlastně taková řasenka na obočí, takže... obočenka? Ačkoliv to tak nevypadá, je to vlastně světle hnědá, což teda mně nijak na obočí nepřidalo, ale aspoň drží tvar, který si zamanete (třeba rebelsky proti směru růstu, že).

Konečně oči. Já, jak jste si mohli všimnout, si dělám povětšinou horní linky, nějak mi to momentálně ke mně sedí více (v "mládí" jsem nevyšla ven bez černé čáry pod okem), tak uvidíme, co mě chytne za pár let. Nejradši mám tekuté linky. Ty z Rimmelu se nijak neliší od těch ze Sephory, je jen na vás, kterou značku máte radši. Oboje vydrží celý den, snadno se nanáší a nerozmazávají se, ani se neroztékají. A jak si vlastně maluju ty linky? Mám asi dost neprofesionální metodu, ale pro mě je nejrychlejší a nejsnadnější. Ukazováčkem levé ruky připlácnu řasy dolů, aby se mi oko neklepalo, a pravou rukou maluju. Easy peasy. Jak si malujete linky vy?

Někdy, když nemám čas doma na tekuté linky (ano, nevěřili byste, jak je i minutka času pro mě ráno drahocenná), tak hodím do tašky MAC fixu na oči (Penultimate Eye Liner) a běžím na tramvaj. V tramvaji si sednu hezky do kouta, aby na mě nikdo neviděl a za půl minutky mám perfektní linky. Stejně jako ty předchozí drží celý den (a tady si ani nedržím řasy - za á, levou rukou držím zrcátko, a za bé, není to potřeba, tou fixkou nelze nic zkazit).

A takovou srdcovkou jsou pro mě stříbrnošedé tekuté linky ze Sephory, které určitě nejsou pro každodenní použití, ale večer vypadají úchvatně. Drží jak přibité. Nevím, jestli dělám něco špatně (nebo naopak moc dobře?), ale za celý svůj život jsem nenarazila na špatné oční linky...

Musím přiznat, že stíny moc nepoužívám, ale když už, tak ať to stojí za to! Mám dvoje MAC stíny, odstíny Crystal - stříbrné stíny, vrhají lehce růžové odlesky a Typographic. Ten druhý odstín je neuvěřitelný, je sice "jen" černý, ale stínováním (haha) lze dosáhnout i světle šedé! Nejsem nějaký master, co se týče očních stínů, ale tohle je pro mě fakt kouzlo. : )

Další stíny mám ze Sephory, extra třpytivý stříbrný odstín. Miluju třpytky, nejradši bych si jím otřpytkovala celý obličej (a někdy to i dělám...), drží stejně jako ty výše zmíněné celý den i celou noc! Party hard!

Kdysi jsem si koupila i Smokin' Eyes od Benefitu slibující nádherné kouřové stíny. Jak je o mně známo, jsem tele a na tohle nemám ani čas ani nervy ani sílu ani chuť. Zkusila jsem to dvakrát, výsledek byl tragický. V sadě je také mini pinzetka (je opravdu malá), vsadím se, že v nějakých oficiálních informacích bude, že je ideální na cesty. No ale která pinzeta na cesty ideální není, která pinzeta se vám někam do kosmetické tašky nevejde?! No nic. Třeba jednou přijdu o svoji lenost a naučím se s celou tou sadou a budu nejkrásnější a nejkouřovější na světě!

Na poslední fotce je Lemon Aid od Benefitu, který zakryje všechny barevné nesrovnalosti na očním víčku. Je u něj zrcátko, takže můžete obdivovat své nádherné oči ještě více. Vedle je Stay Don't Stray zase od Benefitu, díky kterému vám stíny "neslezou" ani po půlhodinovém potápění. Ok, teď trochu kecám, ale je to super věc, stačí nanést na víčko, na to stíny... a jste ready.

Tužky na oči už skoro ani nepoužívám, tak se nebudu moc rozepisovat. Pobavilo mě, že ta ze Sephory má skoro identický vzhled jako ta od Bourjois. Černá tužka s metalickou modrou, oujé. Obě jsou voděodolné, ta první má na konci ale i gumové rozmazávátko, což je nejpraktičtější věc na světě. Já nemám ráda takový ten "tvrdý look" černé tužky, proto to vždy rozmažu a jsem jemnější. Přece. Rimmel tužka na oči má taky rozmazávátko a taky drží. A je samoořezávací, takže double win. Duochrome růžovo-fialová tužka od Bourjois je fakt úchylná, ale večer nebo v létě... Proč ne. Leskne se jako Popelčiny střevíčky (aha, ty byly průhledné, no nic) a vydrží i skok do moře.

Teď něco pod obočí. Říkáte si - wtf, pod obočí? Je to tak. Čtyři produkty, které rozzáří oblast pod obočím, opticky to obočí vyzdvihnou, no prostě to dodá nový život této části. První je rozmazávací tužka (klidně i na víčko třeba), netuším od jaké značky. Jak se u mě vzala? V létě se z Boo stává slečna delegátka Sandra, která každý týden dostane přes stovku Čechů na starost. S některými si tam zajdu na kafe nebo do baru, s jinými i třeba jedu na výlet... A minulý rok mi přijeli tři pánové, kteří se mě hned po pozdravu zeptali, jestli mám ráda tužky. Jaký tužky?! No, normálně, ty vaše ženský tužky. Jo, takhle... Z pánů vypadlo, že dělají v továrně na tužky a že mi přivezli tužky. Takže pár kousků od Benefitu, něco od Lancôme, pár no name... Dík, kluci!

Vedle jsou stíny od Maybelline. Já používám jen ten první a to pod obočí a na víčko. Je příjemně zlatavý a třpytivý a to je to, co mám ráda. Mmmm. Zbylé tři jsou mi k ničemu, nechci být bronzovou ani olivovou kočičkou.

A na druhém diptychu máme nejlepší vynálezy podobočírenského průmyslu. High Brow a High Brow Glow od Benefitu. Jedna zas od klientů (dík, pánové!) a druhou jsem si musela pořídit sama. Cena zase docela vysoká, jak je tomu zvykem u Benefitu, ale za ty prachy to stojí. Vydrží vám roky, zvedne vám obočí i sebevědomí. Ta nalevo je zlatavější a lesklejší, ta napravo je růžovější a matnější, je jen na vás, co vám vyhovuje... Mně se líbí obě dvě.

Řasenka. Věc, která u žádné ženy nesmí chybět. Mně nikdy nevyhovovaly řasenky s takovými těmi plastovými hřebínky. Bála jsem se, že se s nimi při své nešikovnosti znetvořím do podoby Jana Žižky... a že to na řasy nebude mít žádný efekt. Co já vím, třeba mě jednou některá přesvědčí o opaku.

Nejradši mám první dvě. Lash plumper ze Sephory je králem králů. Řasy jsou dlouhý a vypadají naducaně. A to je to, co my potřebujeme! Teda já. Tuhle řasenku používám roky a zatím jsem nenašla žádnou lepší.

Jediným možným konkurentem by mohla být Haute & Naughty řasenka od MAC, protože je nejvychytanější. Dá se otevřít dvakrát - poprvé odšroubujeme růžové 'víčko' a vyndáme kartáček, kterým ty řasy rozčešeme, a podruhé to vytáhneme i s fialovou třpytivou částí - tím vlastně nabereme na kartáček barvu a pokračujeme v krasojízdě, že!

Dolní dvě řasenky jsou produkty, které bych řekla, že jsou tak akorát "pro holčičky". Růžová Maybelline se zeleným víčkem je klasikou, kterou měla snad každá z nás, no ne? Přiznám se, mně vyhovovala roky, ale pak jsem podlehla všem těm high-endovějším řasenkám slibujícím zázraky. Tak či tak si ji vždycky koupím v cizině, když si doma zapomenu řasenku. Dávat 30, 40 euro za ty drahé je nesmysl a tahle odvede svou práci bezvadně. Takže žejo.

Bohužel největším propadákem je pro mě Lancôme řasenka (Hypnôse Doll Lashes). Prý z vás udělá mrkací panenky. Ok, nebudu jí křivdit tolik, první měsíc byla parádní. Krásně voněla, měla jsem půl kilometrové řasy, kterými jsem skoro mohla mlátit protivníka. Ale po prvním měsíci začala 'cuckovatět', skoro vyschla, ale voní stále. Nechápu to. Možná na mě padl nějaký nepovedený/starý kousek, nevím. Od řasenky za takovou cenu bych čekala nejméně půl roku dokonalých řas, ne jeden měsíc...

Pokud jste dočetli (či spíše dočetly, co si budeme nalhávat...) až sem, tak máte můj nehynoucí respekt. A možná oko jak Boo. Když jsem si to teď po sobě jen tak rychle projela, došlo mi, že největší podíl v mém očním arzenálu zabírá Benefit, MAC, Sephora a Rimmel. Od ostatních prozatím dávám ruce pryč. Vy ale nemusíte! Pokud máte nějaký další tip, dejte vědět, jsem otevřená všemu. ; )