Londýn 2. část

Popravdě jsem chtěla dát větší rozestup mezi londýnskými články, ale pár z vás mi psalo, ať si pospíším, že do Londýna jedou zítra/ve středu/brzo. Tak tady to máte!

DEN ČTVRTÝ, pátek. Bermondsey Antique Market se koná každý pátek, navštěvují ho hlavně domácí (a hlavně důchodci). Co to pro nás znamenalo? Ano, naprosté must-see, must-go, must-buy. Ceny pomalu nižší než v obchodě u oddělení s prošlým zbožím, takže jsme si všichni koupili horu starých náušnic, hodinek, broží, perlových náramků a tak dále. Nezapomeňte smlouvat! I z dvou liber to uhrajete na jednu. Pak si zajděte na tradiční fish'n'chips. My si tu osmaženou rybku dali v podivné a úplně prázdné restauraci... a kupodivu byla naprosto nejlepší. A my zas klasicky museli půl hodiny trávit tu dobrotu. Když nás přestalo trávení bavit, našli jsme si bus, který nás hodil přímo k Tower Bridge. Asi nejhezčí most v Londýně, bych řekla. Pak obligátní procházka a odpočinek v parku hned vedle... a pak zase nákupy. Carnaby Street a Kingly Court, k tomu i Regent Street. Není třeba nic dodávat, libry se zas někam odkutálely, člověk ani neví jak. Poté z Waterloo (zkuste tam být během západu slunce a zažít ten pravý kinksovský Waterloo Sunset) směrem k Tate Modern po South Bank, kde byly tisíce skvěle oblečených lidí a dětí a muzikantů a hory knih po jedné libře a fontána a kavárny a a a, no prostě South Bank si nemůžete nechat ujít. A do Tate určitě taky zajděte, pokud jste tam nikdy nebyli - pokud jo, tak nemusíte, je to furt to samý. ; )

DEN PÁTÝ, sobota! A sobota znamená co? No přece Portobello Road Market a aspoň čtyři pět hodin strávených na něm! Kupte si tam klasickou plátěnku "the Notting Hill shopping bag.", utraťte horu peněz za super trička a knihy a časopisy (LOVE za jednu libru musí být! I když si pak budete lámat půl hodiny hlavu, kam jen ho narvete.) a ostatní nezbytné propriety. Až dojdete z jednoho konce na druhý, tak... tak asi nechoďte do nejinteraktivnějšího vědeckého muzea na světě. Science Museum je něco, co oželet můžete. Stejně jako všechna muzea je zadarmo, ale každá atrakce v něm stojí aspoň deset liber a čeká se tak dvacet minut na všechno... tsss. Ale suvenýr_šop byl dost dobrej, už jen kvůli němu bych tam znova šla. A pokud tam teda půjdete, tak hned vedle máte další horu muzeí. Nám stačilo už jen National History Museum, dinosauři a tak, žejo, suvenýry stály za nic... a pak domů a spát.

DEN ŠESTÝ, poslední. Každou neděli je Brick Lane Market, což je nejlepší londýnský market - dle mého skromného názoru. Tady utratíte i ten poslední penízek. Je tu spousta retro a vintage obchodů, například Beyond Retro (nezapomeňte na plátěnku za 4 libry. S kotvou.), Laden Showrooms, Rokit, Absolute Vintage a další a další. V samotné Brick Lane hale, ve které se trh koná, jsou desítky stánků s originálními šperky a oblečením za vcelku normální ceny. A je tam tolik jídla, že by ani Jeníček s Mařenkou v kleci neodolali. Po Brick Lane jsme měli v plánu Abbey Road, ale bohužel se rozpršelo, tak jsme to vzdali a šli balit. A když jsme během deště hledali úkryt, tak nám první přístřeší poskytl Durex UK, daroval nám (jak jinak než) plátěné tašky plné Durex pozorností. Fakt dík. ; )

Kdybyste měli jakékoliv dotazy, neváhejte se zeptat na formspringu nebo mi napsat mail!