Vlas jak Sandra

Dočkej času, jako Sandra vlasu. Stále dostávám komplimenty na své vlasy, dotazy, zda jsou opravdu moje (vždy odpovídám, že ne, že si je každé ráno natáčím), zda je ta barva moje a tak dále. Ale ani já jsem vždycky neměla ideální vlasy (a stále asi nemám), v deseti letech mi je sestřenice nabarvila na zrz a trvalo cca 3 roky, než se z toho vzpamatovaly /ne, nechtějte vidět fotky z té doby/. A taky se mě často holky ptají, co na ty vlasy vlastně používám, tak vám tady dneska přináším částečné nakouknutí do své koupelny.

Vlasy si myju tak dvakrát třikrát do týdne, moc se mi nemastí (nebo se to na nich asi dobře rozloží), šampony střídám velmi často a přijde mi, že je úplně jedno, zda použiju levnější Alverde (kopřiva nebo levandule), Garnier (ty jejich nové Naturals mi přijdou ok), či jakýkoliv dražší šampon. To samé s kondicionéry, většinou používám buď Alverde nebo Gliss Kur. Co je ale podle mě základ, alespoň u kudrnatých vlasů, je správná maska a správný hřeben.

Gestil Wonder je sice plný silikonů, ale mým sušším vlasům opravdu dodá hebkost. Když jsou mokré, tak mám pocit, že jsou jemnější než vlasy leckteré blondýnky. : ) Stojí kolem dvou set a vydrží opravdu dlouho, takže investice je to určitě dobrá. Jedním z významů slova wonder je i zázrak, což na tento zábal sedí. Buď si ho dáte na vlasy na tři až pět minutek a opláchnete, nebo si ho můžete nechat klidně i hodinku dvě (ale nedoporučovala bych to častěji než jednou za dva týdny).

P.S.: Nenechte se odradit složením. BÝČÍ ŽLÁZY.

Mojí druhou velmi oblíbenou maskou je Total Repair od Gliss Kur (Schwarzkopf). Zase, na suché kudrnaté vlasy asi to nejlepší, co jsem zatím vyzkoušela. Používám ji při každém mytí mezi šamponem a kondicionérem. Opět hora silikonů, ale zatím jsem nenašla žádnou fajn bezsilikonovou masku. Plus si ani nemyslím, že jsou ty silikony tak tragické, pokud si člověk pak nesuší vlasy fénem, což nedělám /myju si je večer, zamotám do ručníku a tak půl hodinky před spaním sundám ručník a nechám přirozeně schnout/.

Vypadám jak maskový blázen, co? Mojí nejoblíbenější maskou (a do třetice všeho dobrého, že) je Lee Stafford Hair Growth Treatment, kterou jsem používala spíše v době, kdy mé vlasy z nějakého důvodu odmítaly růst. A já chtěla půlkilometrové vlasy!! ; ) No, a tohle opravdu pomohlo, takže být vámi, hned bych si pro ni do Profimedu skočila.

To růžové s plastovými ostny je Tangle Teezer. Když jsem byla naposledy u kadeřníka (Redken, červen, haha), tak mě česali právě touto malou neuvěřitelnou věcí. Bez váhání můžu říct, že je TT je mým nejlepším nákupem tohoto roku. Na Asosu ho seženete za deset liber (cca 280,- Kč), což je hodně férová cena na to, co dokáže. Inu, nemám jemné rovné vlásky, které se dají denně tupírovat a stejně vypadají furt okej. Mám tragický dvě tuny vlasů, které se neustále cuchají, dredují (hlavně v zimě při neustálém sundavání a nandavání čepice), uzlují, mají tajné vlasové závody /který pramen udělá větší uzel/ a prostě mě neustále SEROU. S TT si sice při každém mytí češu vlasy tak pět minut, ale pak jsou jemňoučké a hlaďoučké a já jsem na sebe pyšná, že jsem je zas oddredovala a rozčesala ty pekelné uzly.

Když už mám ty vlasy umyté a rozčesané a ještě mi to nestačí, tak sáhnu po TONI & GUY Twist-It Curl Balm. To jako aby ty kudrny byly ještě hezčí a ještě kudrnatější. Akorát mi někdy přijde, že jednou sice funguje na 110 %, ale jindy to vlasy podivně umastí a vypadám, jak kdybych vylezla ze sauny. Používá se na mokré vlasy, takže člověk neví, jak bude za chvíli vypadat. ; ) Koupila jsem si ho po dobrých zkušenostech s T&G na londýnském letišti, kde byly v akci dva za cenu jednoho, a od léta jsem spotřebovala možná tak desetinu jednoho balení.

A mým nejdražším (jakože nejmilejším) pomocníkem je REDKEN Fresh Curls Anti-Frizz Shiner, který se dá použít i na mokré, ale i na suché vlasy. Já ho používám druhý třetí den po mytí vlasů, když zase začínají být suché. Mini množství séra (asi tolik, kolik si dáváte pasty na kartáček) se rozetře mezi prsty a vetře do vlasů. Jen kdyby to nestálo půl tisíce... : /

Pokud jste dočetli /asi spíš dočetly/ až sem, tak RESPEKT. A pokud to všechno do puntíku budete dělat jako já, tak se nejspíš dočkám pár klonů v nejbližší době. ; )