Bydlíme v Bruselu!

V bytě na Rue Antoine Dansaert jsme bydleli sice jen necelý týden, ale bylo to krásný. Pokud jste už někdy četli můj blog (obzvlášť ten cestovací článek), tak víte, že dávám vždycky přednost levným letenkám před těmi drahými a cizím bytům před hotely. Byty a pokoje se na Airbnb dají pronajmout opravdu za hubičku, stačí jen hledat (a dostatečně včas, třeba měsíc nebo dva před výletem - ale jde to i v ten samý den). No a když se tam zaregistrujete přes můj link, tak budete mít první dovolenou/byt/pokoj levnější o šest stovek. To už se vyplatí! A protože strašně ráda ty byty procházím a hledám inspiraci třeba i pro nějaký to svý bydleníčko, tak vám i moc ráda pomůžu s hledáním. Napište mi na Fejsbuk a najdeme vám spolu nějaký krásný hnízdečko!

Tenhle náš byt jsme pronajali pět týdnů před odjezdem a už byl zabookovaný skoro na celý leden. Rue Antoine Dansaert je vcelku dlouhá ulice plná obchodů s oblečením a kavárniček. Zkusili jsme Café Or a kafe teda prý dobrý, ale cena přemrštěná. Poměr míst, kde se domluvíte jenom francouzsky k místům, kde i anglicky je v Bruselu tak pade na pade. V lékarně jsme se tedy domlouvali francouzsky (a krapet rukama-nohama), v háemku anglicky. Šlo to. Majitelka bytu nám dala Use-It mapy, jsou úplně perfektní. Spousta skvělých tipů na levné podniky, doporučení na místa a zážitky, které jsou úplně zadarmo a ani se o nich třeba tolik neví, no pro studenty ideál. Tyhle mapy nejsou jen na belgická města, ale třeba i na Brno, Ostravu, Český Krumlov, Plzeň, Prahu i České Budějovice. Mám v plánu si je sehnat všechny, aspoň tu ČR! : )

A takový bonus na konec - pár kroků od našeho bytu se nacházel supermarket

Carrefour

s těmi nejlepšími lahodami! Od šneků na másle a česneku až po smažené červíky a všelijaké brouky, které místní chroustají u telky místo čipsů. Proti gustu žádný dišputát.